samostatná vedecká pracovníčka, členka Snemu SAV za ÚGBR
RNDr. Alena Gajdošová, CSc.
Medzinárodné
Ukončené
- Network biotechnológie kvasných procesov smerom k novým, zdravším a udržateľným potravinám a bioprocesomProgram: COSTDoba trvania: 10. 4. 2019 – 9. 10. 2023
- Optimalizácia podmienok pre in vitro množenie a kultiváciu netradičných odrôd ovocných lián Actinidia arguta a Schisandra chinensis (ukrajinský výber)Program: Medziakademická dohoda (MAD)Doba trvania: 6. 4. 2017 – 6. 4. 2019
- Strigolaktóny: biologické funkcie a ich využitieProgram: COSTDoba trvania: 12. 4. 2013 – 11. 4. 2017
- Klonálne množenie vybraných kultivarov Rubus a Prunus spp. v podmienkach in vitroProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2015 – 31. 12. 2016
- Hodnotenie genetickej stability rastlín drobného ovocia (Rubus a Vaccinium spp.) produkovaných in vitroProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2012 – 31. 12. 2013
- EUROBERRY VÝSKUM: Od genomiky ku trvaloudržateľnej produkcii „kvalite a zdraviu“Program: COSTDoba trvania: 1. 1. 2005 – 20. 4. 2010
- Genetická transformácia pomocou agrobaktérií a vyvinutie molekulárnych markérov na charakterizáciu nových genotypov láskavca (Amaranthus spp.).Program: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2009 – 31. 12. 2009
- In vitro regenerácia čučoriedky chocholíkatej (Vaccinium corymbosum), determinácia genetickej variability a vypracovanie efektívneho protokolu pre genetickú transformáciu Vaccinium spp.Program: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2008 – 31. 12. 2009
Národné
Aktuálne
- Plasticita láskavca v odpovedi na ťažké kovy: viacstupňová analýza od ekofyziologických po molekulárne aspektyProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2025
Ukončené
- Dopytovo orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potravinyProgram: Štrukturálne fondy EÚ Výskum a inovácieDoba trvania: 1. 9. 2020 – 30. 6. 2023
- Morfo-fyziologická, genetická a biochemická odpoveď rastlín láskavca (Amaranthus spp.) na stres vyvolaný ťažkými kovmiProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2019 – 31. 12. 2021
- Mikropropagácia a kryoprezervácia menej známych druhov drobného ovociaProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2017 – 31. 12. 2020
- Molekulárne metódy v šľachtení prirodzene bezlepkového amarantuProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2016 – 31. 12. 2018
- Regenerácia a klonálne množenie Rubus a Prunus spp. v podmienkach in vitroProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2014 – 31. 12. 2016
- Využitie moderných biotechnológií v šľachtiteľskom programe láskavcaProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2013 – 31. 12. 2015
- Vybudovanie výskumného centra "AgroBioTech"Program: Štrukturálne fondy EÚ Výskum a vývojDoba trvania: 1. 4. 2013 – 30. 11. 2015
- Propagácia in vitro a genetická transformácia menej rozšírených druhov drobného ovociaProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2011 – 31. 12. 2013
- Vypracovanie účinného transformačného a regeneračného protokolu pre Phelipanche ramosa (L.) PomelProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2011 – 31. 12. 2013
- Využitie inovatívnych vedeckých prístupov na zvýšenie efektívnosti lesného hospodárstvaProgram: Štrukturálne fondy EÚ VzdelávanieDoba trvania: 31. 3. 2010 – 31. 3. 2013
- Využitie genomických a proteomických prístupov na charakterizáciu mutantných línií amarantu.Program: VEGADoba trvania: 1. 1. 2009 – 31. 12. 2011
- Vypracovanie účinného transformačného a regeneračného protokolu pri vybraných odrodách drobného ovocia (Rubus sp. a Vaccinium sp.).Program: VEGADoba trvania: 1. 1. 2008 – 31. 12. 2010